Sammenlign priser på kopimaskiner
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Antal maskiner?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 03 juni 2021

Leasing af kopimaskiner

Derfor skal du lease kopimaskiner

Den teknologiske udvikling har haft indflydelse på kopimaskinens udvikling. I dag er mange kopimaskiner udstyret med et hav af funktioner, som virksomheder drager nytte af. I takt med udviklingen stiller virksomheder også større og større krav til kopimaskinens funktioner, samt hastighed, sikkerhed og miljøpåvirkning. Samtidig vil virksomheder gerne spare penge, når de køber en kopimaskine til kontor, og det kan være svært, hvis kravene til kopimaskinen samtidig er tårnhøje.

Her kan leasing af kopimaskiner være en alternativ løsning. Ved at lease en kopimaskine slipper man for at betale et stort engangsbeløb, og kan i stedet dele finansieringen op i mindre bidder. Der er både fordele og ulemper ved leasing af kopimaskiner.

Læs mere om dem herunder, og bliv klogere på leasing af kopimaskiner til virksomheder.

Hvad koster kopimaskine leasing?

Prisen på kopimaskineleasing svinger alt efter, hvilken slags aftale du har. Der findes overordnet to forskellige leasingaftaler:

  1. Finansiel leasing
  2. Operational leasing

Finansiel leasing fungerer på sin vis lidt ligesom et lån, hvor du afbetaler kopimaskinen i rater. Herefter overtager du ejerskabet af kopimaskinen. Det er smart, hvis du ikke har råd til at lægge en stor engangsbetaling. Ofte vil du selv have ansvar for alle udgifter til service og reperationer. Derfor er denne type aftale typisk billigere end operationel leasing, men du kan have flere ekstra omkostninger.

Ved operationel leasing er det leasingvirksomheden, der står alle udgifter forbundet med kopimaskinen, fordi der er en serviceaftale tilnyttet leasingaftalen under leasingperioden. Denne type aftale er derfor dyrere, men tilgengæld vil du ikke have nogle ekstra omkostninger.

Udover ovenstående varierer prisen også efter, hvilket brand og hvilken model du øsnker at lease. Større modeller med flere funktioner koster mere at lease, mens mindre modeller er billigere. Endvidere er der flere omkostninger i en leasingaftale, du skal være opmærksom på. Vi har samlet de vigtigste i tabellen herunder.

Vær opmærksom på disse omkostninger i din leasingaftale
Lejepris pr. måned Service
(årligt grundbeløb)
Klikpris
(farve)
Klikpris
(sort/hvid)
Månedlig ydelse for at lease kopimaskinen Den pris du skal betale årligt for service Prisen for at printe én side i farver Prisen for at printe én side i sort/hvid
Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Overvejer du leasing af kopimaskine til virksomhed?

Hvis din virksomhed ønsker at lease kopimaskine eller lease printer, kan du kontakte os via kontaktformularen øverst til højre. Du vil herefter blive kontaktet med henblik på at fortælle om din virksomheds behov. Dernæst vil du modtage op til flere gratis og uforpligtende tilbud på leasing af kopimaskine. Det sikrer dig den bedste løsning til den bedste pris.

Er du i tvivl om, hvorvidt køb eller leasing af kopimaskine er den bedste løsning for din virksomhed, er du også velkommen til at ringe til os. Vi har stor erfaring og kan guide dig til den bedste løsning, hvad end det er leje, leasing eller køb af kopimaskine.

Hvordan fungerer leasing af kopimaskine?

Leasing kan overordnet ses som leje, men der kan være små forskelle på leasingaftaler. Hvis en virksomhed vælger at lease en kopimaskine, har virksomheden brugsretten over kopimaskinen men ikke ejendomsretten. Leasingaftalen kan enten laves som en afbetalingsaftale/finansiering eller som ren leje.

Der findes overordnet to typer af leasingaftaler, som vil blive beskrevet herunder. Når en virksomhed skal lease en kopimaskine, er det vigtigt at kende forskel på disse to typer af leasingaftaler, da de i virksomhedens regnskab skal behandles på forskellig vis.

Finansiel leasing af kopimaskine

Din virksomhed kan vælge at bruge finansiel leasing ved leasing en kopimaskine. Her vil I forpligte jer til at købe den leasede kopimaskine, når leasingaftalen ophører. Man kan med andre ord sige, at der ikke er tale om ren leje, da din virksomhed vil eje produktet efter leasingaftalens ophør. Det vil sige, at din virksomhed ved finansiel leasing afbetaler på køb af fx en kopimaskine, og leasingaftalen (kopimaskinen) skal således behandles som et aktiv i regnskabet.

Operationel leasing af kopimaskine

Vælger din virksomhed i stedet at anvende operationel leasing, forpligtes I ikke til at købe kopimaskinen, når leasingaftalen ophører. Operational leasing af kopimaskinen kan således sidestilles med at leje en kopimaskine, hvor din virksomhed i givet fald vil kunne aflevere kopimaskinen tilbage til leverandøren. I regnskabet behandles operationel leasing som en driftsomkostning i resultatopgørelsen.

Hvad er all in aftaler?

En "all in" aftale er en type af leasingaftaler, hvor din virksomhed betaler en fast afgift til leverandøren eller leasingfirmaet til dækning af finansierings- og serviceomkostninger. Afgiften kan eksempelvis opkræves pr. fotokopi/tryk. Når prisen på en all in aftale fastslås, sker det på samme måde, som var det en finansieringsaftale. Dog påregnes udgifter til forventet service og forbrugsstoffer.

En all in afgift aftale kan prismæssigt variere meget og fx spænde fra 10 til 50 øre pr. kopi afhængigt af virksomhedens krav. En variation i pris på få øre pr. kopi, lyder ikke som meget, men hvis din virksomhed kopierer op mod 500.000 kopier om året, kan der være mange penge at spare, ved enten at presse prisen ned pr. kopi eller ved at vælge en anden aftale end "all in"-løsningen.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Hvordan får jeg den bedste leasingaftale?

En effektiv måde at spare penge penge på leasing af kopimaskine er at forhandle med leverandørerne. De fleste leverandører af kopimaskiner kan levere lignende løsninger inden for forskellige mærker, så det kan gavne dig at indhente forskellige tilbud ind på leasingaftaler. På den måde kan du presse leverandørerne på prisen og vælge det tilbud, der er bedst for dig. Ønsker du at lease en kopimaskine, kan dette også finansieres med et lån.

Leje af kopimaskine

Som tidligere nævnt, er der kun små forskelle mellem leje af kopimaskine og leasing af kopimaskine. Ved en lejeaftale, kan du selv bestemme lejeperioden og kan blot aflevere kopimaskinen tilbage efter brug. Hvis du ønsker en kopimaskine i flere år, kan det dog være mere fordelagtigt at købe eller lease maskinen, da leje kan være dyrt.

Hvilke opgaver skal kopimaskinen løse?

Kopimaskiner kan variere i størrelse, funktionsmuligheder og kvalitet. Du og din virksomhed bør derfor overveje, hvilke funktioner I har brug for, når I skal lease en kopimaskine. Nedenstående overvejelser har stor indflydelse på kopimaskinens pris og er afgørende for, hvor meget I skal betale for leasing af kopimaskiner til erhverv:

  • Efterbehandlingsmuligheder: Hulning, falsning, beskæring, hæftning m.m.
  • Opkobling til WIFI
  • Farve eller sort/hvid (sort/hvid laser, farvelaser eller blæk)
  • Printerhastighed
  • Papirkapacitet (hvor meget papir skal kopimaskinen indeholde)
  • Tonerpris og kvalitet (hvad koster toneren ved udskiftning)
  • Serviceaftale (reparation og vedligeholdelse)
  • Papirstørrelse (A3, A4, A5)

Serviceaftale til din kopimaskine

Hvad enten din virksomhed køber eller leaser en kopimaskine, er det i de fleste tilfælde fordelagtigt at tilkøbe en serviceaftale. En serviceaftale sikrer, at din kopimaskine hurtigt bliver repareret, hvis den pludselig går i stykker. De fleste leasingaftaler inden for kopimaskiner indeholder automatisk en serviceaftale, men det er stadig en god idé at sikre sig, at serviceaftalen følger med, når du leaser en kopimaskine.

Modtag tilbud på leasing af kopimaskine

Har din virksomhed brug for en kopimaskine til kontoret? Har I sandet at leasing er den rigtig løsning for jer? Her på Kopimaskinepriser.dk har du mulighed for at indhente op til flere tilbud på leasing af kopimaskiner eller leasing af printer. Udfyld kontaktformularen øverst til højre og modtag flere tilbud på leasingaftaler - direkte fra leverandørerne.

På den måde kan du finde frem til det bedste tilbud og til den bedste pris. Husk på, at det er gratis og uforpligtende. Er du i tvivl om, hvorvidt din virksomhed skal købe, leje eller lease kopimaskine, er du også velkommen til at ringe til vores kundeservice og få en snak om mulighederne.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut