Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 februar 2022

Hjemmekontor: Disse 5 ting bør medarbejderne have i hjemmet

content

I takt med den udvikling der har været i samfundet på det seneste, kan mange af os se frem til endnu mere hjemmearbejde. Spørgsmålet er, hvor længe vi kan regne med at leve, som vi gør nu, og i mellemtiden er nogen begyndt at snakke om en ny normal.

Nogen har måske allerede prøvet det, mens det for andre først er nu, man er ved at overveje at gå denne vej med sin virksomhed.

Det er dog ikke kun trist, for der kan nemlig være flere fordele ved at lade hele eller dele af medarbejderstaben arbejde hjemmefra, så længe man klæder dem grundigt på til at gøre det.

Derfor er her fem bud på ting, som man som arbejdsgiver skal sørge for, at ens medarbejdere har i deres hjem for at kunne arbejde hjemmefra.

Skrivebord

Det første som enhver medarbejder der arbejder hjemmefra, har brug for, er et skrivebord. Et skrivebord er noget, som mange allerede har, men det er vigtigt at huske, at det ikke er det samme som et almindeligt spisebord, ikke mindst når man ser på, hvor godt man kan arbejde ved et skrivebord.

For det første er et skrivebord nemlig en allokeret arbejdsplads, og det har en stor psykisk betydning for ens produktivitet.

Hvis ikke alle medarbejdere derfor har et skrivebord, men man gerne vil hjælpe dem til at arbejde bedre, så bør man også så vidt muligt hjælpe dem til at anskaffe et skrivebord.

Få gode råd her til at vælge de bedste skriveborde.

Computer

Det næste som ens hjemmearbejdende medarbejdere har brug for, er en computer. Også dette er noget, som mange allerede har, men det betyder ikke nødvendigvis, at denne computer er egnet til det arbejde, som kræves af medarbejderen.

Udover det kan det også nemt blive en distraktion at arbejde på sin private computer, som måske er fyldt med feriebilleder, film eller ens yndlingsmusik.

Hvis kontoret alligevel står tomt, så kan man med fordel lade medarbejderne låne computere med hjem.

Internetforbindelse

Udover en computer skal medarbejderne naturligvis også have en god internetforbindelse. Også en internetforbindelse er noget, som mange medarbejdere allerede vil have, men som ikke nødvendigvis er tilstrækkeligt, til det arbejde de laver.

Derfor må man som arbejdsgiver påtage sig ansvaret for at alle medarbejdere har en ordentlig internetforbindelse, så de kan arbejde godt derhjemme, ikke mindst hvis denne tilstand skulle ende med at stå på længere end forventet.

En god stol

Udover at dine medarbejde skal kunne arbejde godt og produktivt, så skal de dog også kunne arbejde på en måde, der ikke skader dem. Derfor er det også vigtigt, at medarbejderne har en god stol at sidde i, når de skal sidde og arbejde.

Det er med stor sandsynlighed noget, der til daglig er taget højde for inde på kontoret, og det skal der også gerne være på medarbejdernes hjemmekontor.

En dårlig stol kan nemlig give rygskader, fordi det bliver svært at sidde med den rette holdning, og hvis medarbejderne sidder ned mange timer dagligt, så går der ikke mange dage, før det kan mærkes.

I en tid hvor mange virksomheder er særligt pressede, er det ikke hensigtsmæssigt at medarbejderne skulle få skader og muligvis sygemelde sig.

Kopimaskine

Den sidste ting som ens medarbejdere kunne få brug for, er en kopimaskine.

Det afhænger dog meget af hvilken form for arbejde, de udfører, men det er nemt at undervurdere, hvor hurtigt man kan gå hen og få brug for en kopimaskine, og det ville være en skam, hvis det var det, der skulle komme i vejen for den enkelte medarbejders arbejde.