Sammenlign priser på kopimaskiner
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 03 juni 2021

Hvor vigtig er papirkvaliteten i forbindelse med kopimaskiner?

Betyder papirkvaliteten noget?

Kvaliteten på ens kopimaskinepapir har ofte større betydning end de fleste lige tror. Med det rigtige papir kan du nemlig skabe det udtryk du ønsker og give dit dokument mere værdi.  

Til mere formelle situationer, hvor dokumentet vil blive håndteret meget, vil det være en god idé at vælge et papir i en tykkere kvalitet. På den måde kan papiret tåle at blive håndteret, samt give et flot og professionelt resultat, som vil give et godt indtryk af virksomheden.

Til hverdagsbrug i virksomheden, vil kvaliteten på papiret ofte ikke have betydning og alm. standard papir vil være tilstrækkelig. Derfor vil det være en god idé at have mindst to forskellige typer papir liggende på kontoret, hvor man derfra kan veksle mellem papirerne efter behov.

Hvad skal du overveje når du skal finde den rigtige type papir?

Når du skal vælge den rigtig type papir er der nogle aspekter, som du skal se efter og tage stilling til. Herunder er der listet de tre aspekter, som har indflydelse på papiret.

Hvad skal du bruge det udskrevne papir til?

Det først du skal overveje er hvad du skal bruge dine papir udskrivninger til? Er det fx virksomhedens eget forbrug eller skal de også bruges til præsentationer, kontrakter, forretningsbreve mm. Papir som bliver brugt i formelle situationer vil ofte have en højere kvalitet end papiret man vil bruge til eget forbrug.  

Papirets lysstyrke

Der er forskel på hvilken lysstyrke et hvidt papir har. Jo lysere papiret er jo mere tydelig vil teksten på papiret syne. Almindelig papir, som vi alle kender har en lysstyrke på 80, men det er også muligt at få papir med en lysstyrke på helt op til 100. Til almindelig udskrivning vil en lysstyrke på 80 være tilstrækkelig, men skal man udskrive noget grafisk eller en præsentation, bør man vælge et papir med en højere lysstyrke.

Papirets tykkelse og vægt

Tykkelsen på papiret har også betydning for kvaliteten på din udskrivning. Med et tykkere papir, vil din udskrivning se mere professionel ud. Det er også muligt at vælge papir med forskellig overflade, som også kan være med til at give forskellige udtryk på din udskrivning. Jo tungere papiret er, jo tykkere vil det være. Her er det vigtigt at undersøge at din kopimaskine kan håndtere tykkere papir.

Vælg papir efter din kopimaskine

Alt efter hvilken kopimaskine du har, er der papir som vil passe bedre og være det optimale valg for dig.

Inkjet papir

Almindelig inkjet papir er et tyndt glat papir, som nemt glider igennem printeren og kopimaskinen. Dog kan man opleve at det almindelige papir vil krølle, dette ses især hvis man printer flere dokumenter af gangen. Denne type papir kan klare alle former for udskrivninger og er velegnet til hverdagsbrug på kontoret. Der findes også andre former for papir i en tykkere kvalitet, som også kan bruges på en inkjetprinter.

Laser papir

Laser papir er designet til at glide igennem en kopimaskine uden problemer. Papiret kan holde til varmen der opstår under udskrivning og er ideel til udskrivning af flere papirer på en gang. Herudover er laserpapir lysere end normalt papir, som får teksten til at se mere klar og tydelig ud. Der findes også laserpapir, som er egnet til farveprint.

Fotopapir

Fotopapir bruges når der skal udskrives billeder og fotografier. Denne type papir er tykkere end normal og har en overflade, som giver et flot billedresultat.