Få et godt tilbud på en ny kopimaskine
Modtag op til 4 tilbud på en kopimaskine
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 13. september 2016

Leasing af kopimaskiner - Kan det betale sig?

Hvad vil det sige at lease en kopimaskine?

Leasing er en aftale som bliver indgået mellem kunde (leasingtager) og sælger (leasingselskabet). I aftalen forpligter man sig som kunde til at betale nogle bestemte ydelser til sælgeren, til gengæld får man brugsrettigheder over de ydelser som man betaler for. Når man leaser, aftaler man en finansieringsperiode, hvilket vil sige, den periode man leaser kopimaskinen i.

Der findes to leasingaftaler man kan indgå med sin sælger: Finansiel leasing og Operationel leasing.

Finansiel leasing

En Finansiel leasing er en langfristet leasingaftale som strækker sig over hele kopimaskinens forventede levetid og du er dermed bundet til at betale for hele den aftalte periode, også selvom du ønsker at opsige din kontrakt. Når kontrakten er ophørt skal man som regel aflevere kopimaskinen tilbage, med mindre andet er aftalt i kontrakten. Efter endt leasingaftalen er der også nogle som tilbyder at man kan overtage ejendomsretten af kopimaskinen.

Vælger du en finansiel leasingaftale, er du bundet til at lease kopimaskinen i hele dens forventede levetid. Hvis du ønsker at opsige kontrakten før tid, er du stadig tvunget til at betale det samme, som hvis du fortsætter din kontrakt.   

Operationel leasing

Operationel leasing er et kortvarigt leasingsmål, og strækker sig derfor ikke over hele kopimaskinens forventede levetid. Leasingydelserne dækker dermed ikke hele kopimaskinens anskaffelsesværdi. Ved en operationel leasing har kunden mulighed for at opsige sin kontrakt i aftaleperioden, uden at skulle betale for den resterende periode, som i den finansielle leasing. Det er sælger som har den største risiko. Sælgeren vil derfor kræve en præmie af kunden ved indgåelse af en aftale.

Vælger du en operationel leasingaftale, er du ikke bundet af kopimaskine i den aftalte leasingperiode og du kan dermed opsige aftalen, når du vil.

Hvad skal du overveje før du leaser?

Om du enten vælger at købe eller lease en kopimaskine, skal du tage stilling til hvilket behov du har brug for. Du skal derfor tage stilling til disse behov:  

Hvilket månedligt behov har du?

 • Her skal du se på hvor mange sider du printer om måneden. Dette svarer til Kopimaskinens månedlige kapacitet.

Udskriver du ofte mange sider af gangen?

 • Du skal vurdere hvor høj udskrivningshastighed du har brug for. Dette vil sige, hvor mange sider din kopimaskine skal kunne udskrive i minuttet.

Hvilke papirstørrelser har du brug for?

 • Alle kopimaskiner kan udskrive i A4 ark, men har du også behov for at udskrive fx A3 eller A5 ark, skal du huske at tage stilling til dette.

Skal du kunne udskrive i både farve og i sort/hvid?

 • Der er flere kopimaskiner som kan udskrive i både farve og i sort/hvid, men der er også flere som kun kan udskrive i sort/hvid,derfor skal du også huske at tage stilling til dette.

Hvilken kvalitet skal dine udskrivninger have?

 • Kvaliteten på udprint kan være meget forskellig og der er forskel på om du skal printe dokumenter eller billeder. Lasertoner er fx bedst til at udskrive og kopiere dokumenter, mens blækpatroner er bedst til udskrivning af billeder.  

Skal kopimaskinen være trådløs?

 • Ønsker du en trådløs kopimaskine skal du også være opmærksom på det når du finder aktuelle kopimaskiner. Det er nemlig ikke alle kopimaskiner som er trådløse.

Læs mere om leasing af kopimaskiner her: Leasing af kopimaskiner      

Disse fordele følger med når du leaser en kopimaskine

Der følger selvfølgelig nogle fordele med når du vælger at lease en kopimaskine, som kan gøre det fordelagtig frem for at købe en.

 • Du kan altid udskifte kopimaskinen med en anden, hvis du finder ud af at dine behov ændre sig og du er på den måde ikke tvunget til at beholde den samme kopimaskine

 • Du kan opsige din aftale når du vil. (Hvis du har valgt den finansielle leasingaftale, vil dette dog blive dyrt for dig, som tidligere skrevet)

 • Du får oftest en serviceaftale med i kontrakten. Du har dermed nemt ved at få hjælp, ved opståede problemer.

 • Du deler udgifterne ud i flere dele, så du behøver ikke betale det hele med det samme.

   

  shutterstock_198227276

Kan det betale sig at lease en kopimaskine?

Om det kan betale sig at lease en kopimaskine er meget individuelt og afhænger af hvilket behov man har, samt hvilken type virksomhed man er.

Er man fx en nystartet virksomhed kan det være en god idé at starte med at lease en kopimaskine. På den måde kan man finde frem til hvilket behov man har, samt finde ud af hvilke funktioner man har brug for.

Er man en lille virksomhed kan det også være fordelagtig at lease en kopimaskine, da man måske vil synes det er dyrt at købe en og fordi man ikke har behovet for at eje en. Udgifterne vil også være fordelt mere ud.

Det kan også hurtigt blive fordelagtigt for større virksomheder, som har brug for en stor og avanceret kopimaskine. Her har de nemlig en serviceaftale lige ved hånden og har mulighed for at få hjælp med det samme, hvis der opstår problemer. Herudover kan  det også være mange penge der skal betales på en gang, når man har brug for en stor kopimaskine.