Sammenlign priser på kopimaskiner
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 03 juni 2021

Hvilken opkobling skal min kopimaskine have? Trådløs eller kabel?

Kabel- eller trådløs kopimaskine?

Inden du begynder at finde en aktuel kopimaskine er det en god idé at finde ud af om du ønsker en trådløs kopimaskine eller om det skal være en kopimaskine som skal opkobles til en computer via et kabel. Dette er nødvendigt da de fleste kopimaskiner kan tilkobles en computer med et kabel, men det er ikke alle kopimaskiner som er trådløse .

Kopimaskinens teknik har udviklet sig i sammenhæng med forbrugernes behov og I dag kan en kopimaskine oftest mere end bare at kopiere. De fleste er i dag udviklet til en-i-alt kopimaskine, hvor man også har mulighed for at printe, scanne og faxe. Dette gør kopimaskinen mere funktionel og aktuel for dagens virksomheder.

En Kabel kopimaskine

En kabel kopimaskine er en kopimaskine som bliver koblet direkte til en computer via et kabel. Dette vil sige at det kun er den computer som kopimaskinen er i forbundet med via kablet, der kan printe. Hermed er der kun en computer som kan printe af gangen. Selvom der kun kan være koblet en computer til kopimaskinen af gangen, kan flere medarbejdere stadig deles om kopimaskinen, da man kan sætte kablet til andre computere, for dette skal kopimaskinen være installeret til alle computerne, som ønsker at bruge den.

Fordelen ved en kabel kopimaskine er at de ofte er billigere end trådløse kopimaskiner. Udover dette så kan man også være sikker på at der altid vil være forbindelse til kopimaskinen, da den ikke bruger nogle trådløse forbindelser og kræver derfor ikke andet end strøm.

Ulempen ved denne metode er at der kun kan være koblet en computer til kopimaskinen af gangen, så hvis der er mere end to-tre computere på kontoret kan det hurtigt blive besværligt. Hvis man er et større kontor, som skal deles om kopimaskinen, vil man derfor være nødt til at have en computer koblet til kopimaskinen, som medarbejderne kan bruge når de skal printe ud. Dette kan hurtig gøre udskrivnings arbejdet til en større og længere process.

En Trådløs kopimaskine

En trådløs kopimaskine behøver intet kabel forbundet med en computer for at kunne udskrive. Den kræver bare at der er trådløs internet tilgængelig, som forbinder kopimaskinen og computeren. Her er det samtidig muligt at have flere computere koblet til kopimaskinen og medarbejderne kan derfor udskrive fra deres egen plads.

Fordelen ved en trådløs kopimaskine er at flere medarbejder har adgang til at udskrive på samme tid. Man slipper derfor at vente på at få lov til at udskrive. Der fås også trådløse kopimaskiner, som via et netkort kan gemme kopieret og scannede dokumenter på sin hukommelse, dette giver medarbejderne mulighed for at sende disse dokumenter direkte videre til fx e-mails.

Ulempen ved en trådløs kopimaskine er, at den kun kan fungere så længe både kopimaskinen og computerne er koblet op til trådløs internet, så hvis der skulle være knas i forbindelsen, kan forbindelsen bliver usikker.