Sammenlign priser på kopimaskiner
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 03 juni 2021

Hvad er en digital kopimaskine?

Hvordan er en digital kopimaskine anderledes?

De digital kopimaskiner er blevet mere og mere almindelig og de fleste kopimaskine producenter, producerer i dag digitale kopimaskiner. Den hastige udvikling på de digital kopimaskiner, har resulteret i at de kan mere end bare at kopiere. I dag er kopimaskinerne blevet til multifunktionsmaskiner, som udover at kopiere også kan printe, scanne og faxe.  

En digital kopimaskine adskiller sig fra den tidligere “almindelige” kopimaskine på dens teknik. En tidligere almindelige kopimaskine har analogteknik, hvor kopimaskinen bruger lamper, linser og spejle for at reflektere dokumentet. En digital kopimaskine bruger laserteknik til at overføre billedet af dokumentet/ billedet, som ønskes kopieret.

Hvilke fordele følger der med en digital kopimaskine?

En digital kopimaskine har flere fordele, som flere virksomheder vil få glæde af og som kan hjælpe til deres arbejde i hverdagen. Den mest betydelige fordel er kopimaskinens kvalitet på dens kopieringer og udskrivninger. De kopierede dokumenter er af god kvalitet og det kan være svært at skelne det fra det oprindelige dokument.

En digital kopimaskine har også andre fordele. Når der bliver kopieret, scannet og printet dokumenter bliver dokumenterne samtidig gemt digitalt på kopimaskinens hukommelse. Dette kan give flere fordele for virksomheden. Det første er at man ikke længere behøver at gemme sine tidligere kopierede papirer, da man altid har mulighed for at finde dem frem på kopimaskinen. Dette giver også mulighed for at medarbejderne kan deles om dokumenterne, da alle kan få adgang til de gemte dokumenter. Det andet er at man kan sende de gemte dokumenter digitalt. Dette gør det muligt at sende dokumenter til andre digitale enheder, fx ved at sende dem direkte til en e-mail eller ved at faxe det videre.  

En digital kopimaskine har også en anden fordel. Foruden den tekniske del er kopimaskinen også forholdsvis billig at vedligeholde og anvende. Dette skyldes at den type blæk kopimaskinen bruger er drøj i brug og du får dermed mange kopier og udskrivninger ud af en blækpatron.

Hvilke typer virksomheder vil få nytte af en digital kopimaskine?

Der er mange muligheder når det kommer til digitale kopimaskiner, hvor der både bliver produceret til virksomheder med et lille og et stort forbrug, og det vurderes at alle virksomheder som bruger print og kopiering i hverdagen vil få nytte af en digital kopimaskine.

Når man skal vurdere hvilken størrelse digital kopimaskine ens virksomhed har brug for, skal man først tage stilling til hvad virksomhedens behov er. Her ser man på hvor mange print man i gennemsnit bruger om måneden. Udover dette skal man også se på hvilke papirstørrelser man har brug for, så man er sikker på at ens kopimaskine kan rumme det. Et andet punkt er at vurdere hvor høj udskrivningshastigheden behøver at være. Hvis man fx ofte har brug for at kopiere mange dokumenter på en gang, vil det anbefales at man vælger en maskine med en høj udskrivningshastighed. En kopimaskines udskrivningshastighed bliver defineret ved hvor mange sider den kan udskrive i minuttet.

Prisen på en digital kopimaskine vil variere alt efter kapacitet og producent, men man vil formentlig opleve, at en digital kopimaskine vil være dyrer end f.eks. en analog kopimaskine. Dette skyldes bl.a. at en analog kopimaskine over tid vil være dyre at vedligeholde og anvende, da den fx bruger mere blæk pr. kopi end hvad en digital kopimaskine gør. Derfor vil en digital kopimaskine kunne betale sig for en virksomhed i længden, da den vil være billigere at bruge, samt har bedre kvalitet og digitale fordele.