Få et godt tilbud på en ny kopimaskine
Modtag op til 4 tilbud på en kopimaskine
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 17. oktober 2014

Hvordan finder jeg de bedste priser på kopimaskiner?

Kopimaskiner kan have mange forskellige priser, og prisen afhænger rigtig meget af, hvad din kopimaskine skal kunne. Selvfølgelig varierer dine udgifter også i forhold til om du køber, lejer eller leaser din kopimaskine, og der er i det hele taget en masse faktorer, som du skal tænke over, når du vil finde de bedste priser på kopimaskiner.

Nedenfor vil jeg opliste nogle af de vigtigste faktorer som du skal tage højde for, når du vil finde den bedste pris på en ny kopimaskine. Ønsker du for eksempel...

1. En kopimaskine eller en multifunktionsmaskine?

Det er vigtigt at bestemme sig for, hvilke funktioner kopimaskinen skal have, og om den kun skal fungere som kopimaskine, eller om den også skal kunne scanne, hæfte, printe i A3 og så videre. Hvis du ønsker en multifunktionsmaskine, fylder og koster den mere end en simpel kopimaskine, men tilgengæld kan det ikke betale sig at købe kopimaskine, printer og scanner enkeltvis. Hvis du alligevel ønsker at have adgang til alle disse funktioner, er det billigere at købe en multifunktionsmaskine, da du så betaler mindre pr enkelt funktion.

2. Privat eller erhverv?

En vigtig faktor i forhold til hvor dyr din nye kopimaskine er, omhandler hvor den skal placeres. Hvis du bare skal bruge kopimaskinen derhjemme, behøver du måske ikke så stor og avanceret en maskine, som man ville have på et kontor.

Derudover skal du også helt selv betale for kopimaskinen, hvis du køber den privat, mens du gennem et firma kan købe den momsfrit og derved spare en masse penge.

3. Køb, lej eller lease?

En anden meget faktor i forhold til at finde den bedste pris på en kopimaskine er, hvorvidt du ønsker at købe, leje eller lease din nye kopimaskine. Selvom du vil lægge en meget lavere engangsbetaling hvis du lejer eller leaser, end hvis du køber, vil du jævnligt blive nødt til at betale for at beholde og bruge din kopimaskine, når først du har indgået en aftale med en kopimaskine-udbyder. Det er derfor meget svært at sige, hvilken løsning der er billigst, da det dels kommer an på kopimaskinens købspris, kopimaskinens abonnementspris og den periode du ønsker at bruge kopimaskinen. Hvis du kun har brug for en kopimaskine i en begrænset periode, er der ingen grund til at købe en dyr kopimaskine, hvis du i stedet kan leje én midlertidigt.

For at spare så mange penge og omkostninger som muligt, er det også en fordel at leje eller lease, hvis du ikke på forhånd kender dine præcise behov til en kopimaskine. Ved at leje eller lease kan du prøve en bestemt type kopimaskine i en periode, hvorefter du kan opgradere eller nedgradere, uden lige så store omkostninger, som hvis du havde købt en dyr maskine fra starten af.

4. Bordmodel eller stand alone?

En anden stor post i forhold til din kopimaskines pris er, hvorvidt du skal have en stand alone kopimaskine eller en kopimaskine bordmodel. Hvis det er en stand alone kopimaskine, er den nødvendigvis temmelig stor, og har som regel mange flere funktioner end en bordmodel. Hvor en bordmodel højst kan printe, scanne og kopiere, kan en stand alone model hæfte, muligvis arbejde med A3-ark, have flere skuffer med forskellige typer af papir, login løsninger, foruden de mest essentielle løsninger. En stand alone model er naturligvis noget dyrere end en bordmodel, både på grund af størrelsen, men også på grund af de mange andre funktioner.

5. Sort/hvid eller farve?

Det påvirker din kopimaskines pris ret meget, afhængig af hvorvidt du kun ønsker at kunne printe i sort/hvid eller om du også gerne vil kunne printe i farver. Dels bliver det dyrere i tonerfarve, dels skal du have en noget mere avanceret maskine, hvor der også skal være plads til flere farvepatroner.

Det kan også have stor betydning, hvorvidt du ofte printer billeder eller andre grafiske elementer eller ej. Hvis du ofte printer billeder, kræver det nemlig at du har en farveprinter, og allerhelst en farveprinter af høj kvalitet, som kan printe på fotopapir.

6. Serviceaftale eller ej?

Når du køber eller lejer en kopimaskine, har du ofte mulighed for at tilkøbe en serviceaftale. En serviceaftale kan være rigtig fordelagtig, fordi du nemt, hurtigt og gratis kan få din kopimaskine byttet eller repareret hvis den fejler. Men du kan også risikere at betale et månedligt beløb for noget, som du ikke kommer til at bruge. Til gengæld risikerer du, at det bliver meget dyrt, hvis ikke du har en serviceaftale, og din kopimaskine enten oplever en stor fejl eller ofte går i stykker. Her kan du hurtigt komme til at ærgre dig, hvis ikke du har medkøbt en serviceaftale, og din kopimaskine pludselig går i stykker.

7. Laser eller inkjet?

Hvis du skal printe rigtig mange tætskrevne sider eller bare ofte printer, er det en fordel at have en laserprinter, da denne printer hurtigere end en inkjet kopimaskine. Hvis du derimod skal printe en masse sider med blanding af grafik, tekst og billeder, er en inkjet kopimaskine en bedre idé, da disse er bedre til at printe billeder og grafik, selvom laserprinterne så stille komme efter det. Det er også værd at bemærke at laserprintere ofte fylder meget mere end inkjet, hvilket naturligvis også kan spille ind som en faktor.

8. A4 eller A3?

Det er meget naturligt at A4-kopimaskiner koster mindre end A3-maskiner, da A4-maskiner er mindre og ikke skal vurdere hvad type papir maskinen arbejder med, og derved skifte indstillinger i løbet af dagen. En A3 kopimaskine skal derimod hele tiden være omstillingsparat, og skal kunne printe både tekst og billeder, samt sort/hvid og i farver i forskellige størrelser og på forskellige typer papir.

9. Netværk, wifi eller kabel?

Det er efterhånden de færreste kopimaskiner, der kun kan printe via en kabelforbindelse til en computer. Langt de fleste moderne kopimaskiner tilbyder printning gennem et netværk eller wifi, så du i princippet kan sidde i et andet rum end printeren, og stadig få den til at printe med det samme. Dette er især smart, hvis du har flere computere, hvilket man ofte har på et kontor, og alle gerne vil have mulighed for at printe. Det er også smart, hvis du arbejder med en bærbar computer, og ofte arbejder forskellige steder i huset og måske ofte skifter arbejdsstation.

Med denne korte guide har du forhåbentlig fået et bedre indtryk af, hvilke faktorer du skal tænke over, for at finde den bedste pris på netop den type kopimaskine, som du ønsker. Når først du har noteret alle de funktioner og karakteristika din kopimaskine skal have, kan du begynde at sammenligne priser på de maskiner, der dækker netop dine behov.