Sammenlign priser på kopimaskiner
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 21 maj 2021

Hvilken er den bedste kopimaskine til kontoret?

Hvilken kopimaskine der passer dit kontor bedst, afhænger fuldstændig af hvilke behov og krav du har til en kopimaskine. Man kan nemlig ikke putte labelen "den bedste kopimaskine" på en enkelt maskine, da kopimaskinens egnethed og fordelagtighed fuldstændig afhænger af virksomhedens behov. Ingen virksomheder er ens, og alle virksomheder har derfor forskellige meninger om, hvordan en kopimaskine bliver "den bedste kopimaskine".

Hvad er dine behov til en kopimaskine?

Forskellige firmaer har forskellige behov til kopimaskiner, og derfor varierer det også, hvad "den bedste kopimaskine" er. De faktorer en virksomhed skal kigge på for at finde den kopimaskine, der passer bedst til deres behov, inkluderer:

  • Ønsker I en bordmodel eller en stand alone kopimaskine?

  • Har I behov for en enkel kopimaskine eller en multifunktionsmaskine?

  • Vil I købe, leje eller lease?

  • Skal I kunne printe trådløst?

  • Skal jeres kopimaskine kunne printe i farver?

  • Skal det være en simpel a4 printer eller en a3 printer?

  • Ønsker I en laser eller inkjet printer?

Ønsker I en bordmodel eller en stand alone kopimaskine?

Der er stor forskel på bordmodels kopimaskiner og stand alone kopimaskiner, da kopimaskinens størrelse selvfølgelig også påvirker kopimaskinens antal af funktioner. Jo mindre og mere kompakt kopimaskinen er, jo færre funktioner har den også som regel.

Ligemeget om du ønsker en bordmodel eller en stand alone model, skal du også sørge for, at der er plads til kopimaskinen. Hvis du ønsker en bordmodel, skal du have noget bordplads, og hvis du vil have en stand alone maskine, skal du have en del gulvplads til overs, og gerne et sted hvor kopimaskinen kan stå relativt frit.

Har I behov for en enkel kopimaskine eller en multifunktionsmaskine?

Denne del har selvfølgelig stadig en del at gøre med bordmodel vs. stand alone kopimaskine-problematikken. En enkel kopimaskine vil for eksempel altid være en bordmodel, da den ikke behøver at være større. En multifunktionsmaskine kan derimod både være en bordmodel eller en stand alone maskine, alt efter hvor stor og avanceret en kopimaskine man har brug for.

Vil I købe, leje eller lease en kopimaskine?

Jeres behov til en kopimaskine kan også variere en del, alt efter om I ønsker at købe eller leje jeres nye kopimaskine. Hvis I køber en kopimaskine, skal I selvfølgelig betale et vist beløb med det samme, til gengæld er kopimaskinen derefter både købt og betalt. Herefter kan I behandle kopimaskinen som I vil, netop fordi den er jeres. Hvis I derimod lejer eller leaser en kopimaskine, bliver jeres engangsbetaling tilsvarende mindre, sommetider findes den slet ikke, mens I i stedet skal betale et månedligt eller kvartalsmæssigt beløb. Her fortsætter udgifterne til kopimaskinen altså, samtidig med at I skal passe godt på maskinen, da den ikke er jeres.

Hvis I ikke er klar til at bruge en masse penge på at købe en kopimaskine, er det en rigtig god idé at leje eller lease en. Både fordi I så slipper for den store engangsudbetaling, men også fordi I får tid til at vurdere jeres behov til en kopimaskine. Hvis I ikke har haft en kopimaskine før, kan det nemlig være meget svært at vurdere, hvilken type kopimaskine man står og har brug for. Hvis man lejer en kopimaskine kan man løbende opgradere eller nedjustere gennem udlejningsfirmaet, og senere kan man så bestemme sig for at købe, hvis man ønsker det. Det kan også være, at I kun skal bruge kopimaskinen i en begrænset periode, fordi I er i gang med et projekt eller lignende. Her er det også en stor fordel at leje en kopimaskine, frem for at købe den.

Skal I kunne printe trådløst?

En god feature ved mange moderne kopimaskiner er, at man kan printe og kopiere trådløst. I gamle dage skulle alle computere forbindes med kopimaskinen gennem et eller flere kabler, for at de forskellige maskiner kunne tale sammen. Nu kan man printe trådløst fra et helt andet rum end kopimaskinen er placeret, og et næsten uendeligt antal kopimaskiner kan kobles til den samme eller flere kopimaskiner. Hvis I er flere medarbejdere og computere der skal dele kopimaskine, er trådløs printning en rigtig god idé.

Skal jeres kopimaskine kunne printe i farver?

Kopimaskinen og dennes pris afhænger rigtig meget af, hvorvidt I ønsker at kunne printe sort/hvid eller i farve. Hvis I kun vil printe i sort/hvid, kan I finde en relativt billig kopimaskine, hvor en farveprinter nødvendigvis koster en del mere, både selve maskinen og toneren. En farveprinter har naturligvis flere blækpatroner og flere farver, hvilket kræver at kopimaskinen er større og mere avanceret indeni. Det kan også gøre, at en farveprinter printer langsommere end en sort/hvid kopimaskine, hvilket du naturligvis også skal tage højde for.

Skal I kunne printe billeder?

Hvis I ønsker at kunne printe i bare nogenlunde kvalitet, bør I også overveje at medtage denne funktion, når I vælger hvilken kopimaskine, der passer jer bedst. Ikke alle kopimaskiner printer nemlig billeder lige godt, og sort/hvid maskiner er selvsagt temmelig uegnede til denne form for opgaver. Hvis I gerne vil kunne printe billeder af høj kvalitet, skal I også sørge for at maskinen kan printe tilfredsstillende på fotopapir, så blækket ikke løber ud.

Skal det være en simpel a4 printer eller en a3 printer?

En stor faktor i forhold til hvilken type kopimaskine der er den bedste for jer, er hvor store ark I vil kunne printe på. En a4 printer kan nemlig kun printe på a4-ark, mens en a3 printer kan printe på større ark, og også ofte på mindre. Hvis I derfor gerne vil kunne printe på forskellige størrelser, skal I tage en a3 printer, da I også kan printe i a4 på denne, men ikke i a3 på en a4 printer.

Ønsker I en laser eller inkjet printer?

Der er stor forskel på laser og inkjet kopimaskiner, og de har hver deres fordele, som kan spille en stor rolle for jeres valg. En laserprinter er fordelagtig, hvis I skal printe mange tætskrevne sider, eller I bare ofte printer tekst, mens en inkjet printer er rigtig god til variation. Med en inkjet printer printer du sider med tekst, grafik og billeder til perfektion.

Vi håber at dette har givet jer et lille indblik i hvilke faktorer I skal overveje, når I skal finde den bedste kopimaskine til kontoret.