Sammenlign priser på kopimaskiner
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 03 juni 2021

Hvilke regler er der for at have en printer i et kontormiljø?

Det er ikke så få ting, du skal tage højde for, når du skal have en virksomhed til at fungere. Der er nemlig rigtig mange ting at tænke på, mange regler og love man skal overholde og rigtig mange konventioner og normer, som man under ingen omstændigheder må bryde eller negligere. Det vigtigste er naturligvis at overholde gældende lovgivning og regler om arbejdsmiljø og medarbejderhåndtering. Derfor har vi her valgt at sætte fokus på Arbejdstilsynets råd omkring at have en virksom printer installeret i nærheden af arbejdende medarbejdere.

Hvordan påvirker en printer arbejdsmiljøet og indeklimaet?

Både en printer og en kopimaskine har uomtvistelig indvirken på virksomhedens indeklima og arbejdsmiljø, både fordi de varmer, støjer og forurener, men også fordi de udvikler ozon og andre kemiske stoffer. Ofte kan man bruge den tommelfingerregel, at jo større maskinen er, desto mere varmer, støjer og forurener den.

Der er dog også andre faktorer, som påvirker hvor meget printeren er til gene for medarbejderne, og for eksempel printerens alder, lokalets størrelse, ventilation i lokalet, vedligeholdelse af printeren og lignende. Alle disse faktorer har indflydelse på printerens indvirken på indeklimaet og de bør alle tages i betragtning, når I overvejer at installere en ny kopimaskine til kontor.

Når I skal have en ny printer i virksomheden, bør I også være meget opmærksomme på, hvor i virksomheden I placerer jeres nye printer. En uhensigtsmæssig placering af printeren kan nemlig påvirke medarbejderne i høj grad, både ved at give dem tørre øjne, hovedpine og irriterede slimhinder.

Derudover skal I også sørge for, at I følger printerens medfølgende brugsanvisning til punkt og prikke når I installerer printeren, for at sikre det bedst muligt indeklima og arbejdsmiljø. Det er også en god idé, at sørge for at få en serviceaftale med når man køber ny printer, så den hele tiden er i tip top stand, og derved generer mindst muligt.

7 råd der sikrer et bedre arbejdsmiljø

Printere er nogle af de ting, som kan være meget generende på en arbejdsplads, fordi de i høj grad påvirker indeklimaet. Printere varmer, støjer og forurener, og det kan være meget ubehageligt at sidde i umiddelbar nærhed af en virksom printer. Derfor har Arbejdstilsynet lavet visse retningslinjer som virksomheder bør følge, for at mindske printernes belastning af medarbejderne og indeklimaet. 

Dem har vi samlet til 7 konkrete råd herunder, som kan sikre et bedre arbejdsmiljø og indeklima til virksomheder med kopimaskine.

Har du brug for en kopimaskine til din virksomhed, så lad os hjælpe. Her på Kopimaskinepriser.dk indhenter vi tilbud fra op til 4 udvalgte leverandører, på baggrund af jeres behov. På den måde sparer du både tid og penge. Det er både gratis og uforpligtende at indhente tilbud gennem Kopimaskinepriser.dk

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

1. Overvej om en printer vil komme til at belaste indeklimaet

Den første regel er, at man skal overveje i hvor høj grad en printer vil komme til at belaste indeklimaet. Hvis man ved, at den printer man overvejer at købe forurener og larmer meget, er det værd at overveje et mindre larmende alternativ, også selvom denne udgave koster mere. Man skal ikke spare på prisen, hvis det betyder at det går ud over medarbejdernes ve og vel.

2. Placer printerne i et separat rum med god ventilation

En af de nemmeste måder at omgå alle disse problemer og undgå at genere dine medarbejdere på, er selvfølgelig ved at sørge for, at ingen af dem sidder klods op og ned af jeres printere. Printere varmer, larmer og udtørrer luften, hvilket gør det meget ubehageligt at være i nærheden af en printer i længere tid, og gør det næsten umuligt at udføre ens arbejde.

Er der fx tale om en kopimaskine til kontor, hvor I er nødt til at have printerne stående i det samme lokale som medarbejderne sidder, er der også visse forbehold I kan tage.

3. Hav udsugning i nærheden af printerne

I kan fjerne ret meget af varmen og forureningen fra printerne, hvis I vælger at have udsugning i nærheden af printeren. Jo tættere på det sted hvor luften fra printerens køling blæses ud i lokalet, jo bedre. På denne måde bliver det meget mere udholdeligt at være i nærheden af printeren, og man kan måske endda koncentrere sig mere, når disse miljømæssige påvirkninger er mindsket.

4. Opsæt støjskærme omkring printeren

Hvis I har en meget gammel eller bare meget støjende printer, kan I overveje at opsætte støjskærme omkring den, så printeren ikke generer de omkringsiddende medarbejdere mere end højst nødvendigt. Det er dog vigtigt at skærmene ikke står for tæt på printeren, så den har for lidt luft omkring sig og i stedet risikerer at overophede. Desuden skal skærmene heller ikke stå for meget i vejen, når medarbejderne skal hen til printeren for at hente deres prints.

5. Indram printeren i en kasse med udsugning

Hvis I gerne vil slå flere fluer med ét smæk, kan I overveje at indkapsle printeren i en kasse med udsugning. På denne måde bekæmper I både varmen, forureningen og støjen på én gang, og undgår at skulle gøre flere tiltag. Dette kan dog gøre printeren temmelig utilgængelig, når medarbejderne skal hen og hente deres prints, hvor de ligeledes bliver nødt til at åbne eller fjerne kassen, for at få fat i papirerne. Denne løsning har altså visse huller, selvom det umiddelbart lyder som en totalløsning.

6. Placer printeren så langt fra medarbejderne som muligt

Det allermest simple træk er naturligvis at placere printerne så langt fra medarbejderne som overhovedet muligt, så de bliver generet mindst muligt af printerne i løbet af deres arbejdsdag. Derudover skulle I måske overveje at have skiftende arbejdspladser, så den samme medarbejder ikke sidder op af printeren i flere år, mens de øvrige sidder i sikker afstand af den og dens larm. Udover at det er irriterende at sidde nær printeren, kan det også være sundhedsskadeligt i form af astma og allergier, og ingen bør derfor tvinges til at sidde i nærheden af en printer konstant.

7. Luft ud i lokalet

Denne regel hænger relativt tæt sammen med regel nummer tre, som specificerer, at man skal have udsugning i nærheden af printeren. I denne forbindelse gælder det dog også om at få noget naturligt og frisk luft ind i lokalet, som kan fungere som kompensation for den luft, som printeren har brugt og som udsugningen derefter har taget. Sørg i det hele taget for at lufte løbende ud og hav en god ventilation i lokalet, så luften ikke bliver støvet og stillestående.

Hos vores leverandører kan du få kyndig vejledning om, hvordan du bedst tager højde for arbejdsmiljø og indeklima. Vi samarbejder med de største og bedste danske leverandører, som lever af at levere komplette løsninger til virksomheder.