Sammenlign priser på kopimaskiner
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 21 maj 2021

Hvilke betingelser er der for at leje en kopimaskine?

Der er rigtig mange ting at tænke på, når du skal til at leje en ny kopimaskine, og der er en del betingelser, som du skal være opmærksom på, før du indgår en lejeaftale. I dette blogindlæg vil vi blandt andet komme ind på fordelene ved at leje en kopimaskine, hvad det kan koste at leje en, hvor lang lejeperioden er og hvornår det er smart at leje en kopimaskine, fremfor at købe en.

Fordele ved at leje en kopimaskine

Der er rigtig mange fordele ved at leje en kopimaskine, alt efter hvilke behov du har. Her er de 6 vigtigste:

 1. Det koster ikke nær så meget i engangsbetaling at leje en kopimaskine sammenlignet med at købe, da du i stedet betaler pr måned eller pr kvartal. I selve købssituationen sparer du altså en del penge.

 2. Desuden er det en fordel at leje, hvis du kun skal bruge kopimaskinen i et begrænset tidsrum, for eksempel hvis I arbejder på et projekt. Behovene til en kopimaskine varierer meget i virksomheder, alt efter hvilke opgaver de fokuserer på.

 3. Det kan være en fordel at leje, hvis I er en nystartet virksomhed, som endnu ikke ved hvilke krav I har til en kopimaskine. Jo mere I som virksomhed vokser, jo større behov vil I også have til en kopimaskine, og så er det smart at kunne udskifte den gamle maskine uden for store omkostninger.

 4. Du slipper også for irriterende lagre af tonere til skrotterede kopimaskiner, som I måske ikke ved om I bør smide ud. Når I lejer en kopimaskine, får I det antal patroner og toner med som I får brug for, og I behøver ikke købe et stort lager ind.

 5. Du kan nemt og hurtigt få en ny maskine, hvis dine behov til en kopimaskine ændrer sig. Du kan uden problemer opgradere eller nedgradere din kopimaskine, så maskinen hele tiden passer til virksomhedens behov.

 6. Det er ofte billigere at leje en kopimaskine end at købe den. Dette afhænger selvfølgelig helt af kopimaskinens købs- og/eller lejepris, samt i hvor lang en periode du ønsker at have kopimaskinen. Hvis du finder en billig låneaftale og kun skal bruge kopimaskinen i kort tid, vil det være billigst at leje maskinen, frem for at købe den fra ny.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Hvad er inkluderet i kopimaskinens lejepris?

Hvad der er inkluderet i kopimaskinens lejepris varierer naturligvis en del, afhængig af hvilken udbyder der leverer jeres kopimaskine og hvilke behov I har til den. Nedenfor har vi listet nogle af de ting, som i visse tilfælde er en del af kopimaskinens lejepris:

 • Ofte er serviceaftalen en del af kopimaskinens lejepris, hvilket indebærer, at kopimaskinens udbyder kommer ud og hjælper dig, hvis din kopimaskine går i stykker eller bare ikke virker. Du får altså frihed til at fokusere på alt muligt andet, i stedet for at prøve og finde ud af, hvordan du eventuelt reparerer en kopimaskine - hvilket er de færrestes kernekompetence.

 • Der følger forbrugsstoffer med, såsom blækpatroner, lasertoner, fusere, tromler, CD'er, DVD'er, USB-nøgler, renseprodukter, fotopapir og lignende - Alt hvad din kopimaskine har brug for, for at kunne fungere.

 • De har ofte en returneringsordning for gamle blækpatroner og lasertonere, så du ikke skal tænke over at komme af med dem.

 • De tilbyder ofte levering, installation og nedtagning, så du ikke selv skal tænke over at få kopimaskinen til at virke. Firmaet sætter maskinen op for dig, og går ikke, før den virker.

Hvad koster det at leje en kopimaskine?

Priserne for at leje kopimaskiner varierer meget, og kommer selvfølgelig meget an på kopimaskinens funktioner og kapacitet. Derudover afhænger det også ofte af hvor lang en periode du ønsker at leje maskinen, selvom dette ikke altid er en faktor. Hvis du ikke har så store behov til en kopimaskine, kan du som regel leje en printer for bare 60 kr. om måneden, og hvis du har brug for en stor kopimaskine, kan du som regel få én for 350-800 kr. om måneden. Du skal dog også være klar over, at du udover lejeprisen skal betale en såkaldt sidepris for hver udskrift. Her koster en side i sort/hvid mellem 0,05-0,15 kroner, mens en side i farver koster ca. 0,30-0,50 kroner. Sommetider er det også muligt at få en hæfteenhed sat på kopimaskinen for yderligere 100 kroner.

Du bør også være opmærksom på, at der ofte er en minimumsfakturering pr. måned, som inkluderer både leje- og sideprisen. Selvom du ikke printer så meget, skal du altså betale denne minimumspris for at leje maskinen. Tilgengæld er der ofte en serviceaftale med i lejeprisen, så du ikke selv skal tænke på at reparere eller ordne kopimaskinen, hvis den pludselig ikke fungerer længere.

Hvordan er lejeperioden?

Du kan leje en kopimaskine i stort set alle former for perioder, og længden kommer helt an på dine behov. Visse firmaer tilbyder udlejning af kopimaskiner helt ned til 3 dage og helt op til ét år af gangen. De fleste steder lejer man dog pr månedsbasis, og fælles for alle typer er, at du nemt kan forlænge låneaftalen, så du ikke lige pludselig skal af med din kopimaskine. Du kan dog også vælge at udnytte lejeperiodens ende til at opgradere eller nedgradere din kopimaskine, hvis dine behov har ændret sig.

I Hvilke situationer er det smart at leje en kopimaskine?

 • Det er rigtig smart at leje en kopimaskine, hvis du har et ekstraordinært projekt eller arrangement, hvor det kræver, at du har mulighed for at printe og kopiere. Det kan for eksempel gælde kortere projektarbejder, kurser, møder, konferencer, messer, seminarer eller stævner.

 • Det er også fordelagtigt at leje en kopimaskine i en periode, hvis I oplever ekstraordinær travlhed og arbejdsintensitet. Det kan for eksempel gælde revision, sagsanlæg, moms- eller årsregnskab.

 • En lejet kopimaskine er også en fordel ved et midlertidigt behov, såsom ved filmproduktioner, tekniske projekter, salgsafdelinger og midlertidige kontorer.

 • Det er også en rigtig god start at leje en kopimaskine, hvis I er et nystartet firma. Med en lejet kopimaskine kan I stille og roligt lokalisere jeres behov til en kopimaskine, og slippe for at betale mange penge for en ny kopimaskine. I kan leje en kopimaskine i en vis periode, og når denne er slut, ved I hvilke behov I har til jeres fremtidige kopimaskine.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut