Sammenlign priser på kopimaskiner
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 03 juni 2021

Hvad koster en serviceaftale på en kopimaskine?

Det kan være rigtig svært, at gennemskue de mange forskellige priser der findes i forbindelse med printere, kopimaskiner, serviceaftaler og lignende, og der er utrolig mange ting at tænke på i den forbindelse. For eksempel afhænger prisen på serviceaftalen på din kopimaskine af hvor avanceret maskinen er, hvad den har kostet og en masse andre faktorer, som kan være meget svære at gennemskue. Vi har derfor skrevet dette blogindlæg for at give dig et bedre indblik i hvad en serviceaftale koster.

Hvad indebærer en serviceaftale på en kopimaskine?

Du kan ofte få en serviceaftale på en kopimaskine med, når du køber, lejer eller leaser en ny maskine. Især når du leaser en kopimaskine, er der stor chance for, at du bliver tilbudt en serviceaftale, da udbyderen da er mere end interesseret i at vedligeholde din maskine - Både for din, deres egen og for fremtidige kunders skyld.

Med en serviceaftale på din kopimaskine er du altid sikret en fungerende kopimaskine, både fordi de kommer ud og tjekker op på den af og til, men også fordi de står klar til at hjælpe, hvis maskinen pludselig bryder sammen. Hvis din kopimaskine pludselig bryder sammen, kommer de straks ud og fikser den, eller stiller en tilsvarende erstatning op, så du ikke skal undvære en fungerende kopimaskine længere end nødvendigt. Du vil altså altid kunne skrive eller ringe til din udbyder, som straks kommer ud og ordner din maskine, så du kan komme tilbage til arbejdet.

Hvad koster denne serviceaftale?

Det er praktisk talt umuligt, at give et endegyldigt overslag over, hvad en serviceaftale til en kopimaskine vil koste, da det afhænger af utroligt mange forskellige faktorer. Det afhænger for eksempel af kopimaskinens kompleksitet, kopimaskinens købspris eller lejepris, og det kommer selvfølgelig også an på hvilken leverandør du bruger, og hvor i landet du befinder dig i forhold til din leverandør.

Prisen afhænger af maskinens kompleksitet

Prisen på din kopimaskines serviceaftale afhænger selvfølgelig af, om det er en simpel kopimaskine bordmodel, som kun kan printe i sort/hvid, eller hvorvidt det er en stor multifunktionel stand alone-maskine. Jo flere funktioner din maskine har, og jo mere avanceret den virker, jo flere ting kan der gå galt med den - Og jo flere ting der kan gå galt med maskinen, jo mere kommer kopimaskinen også naturligt nok til at koste på månedsbasis.

Prisen afhænger af kopimaskinens øvrige omkostninger

Prisen på din nye kopimaskines serviceaftale afhænger selvfølgelig også af, hvad du ellers har brugt på maskinen, da disse priser tilsammen skal gøre salget/lejemålet fordelagtigt for både leverandør og bruger. Hvis du for eksempel har tegnet en flerårig leasingaftale, er leverandør sikker på at tjene en masse penge på dig, og de bliver måske mere tilbøjelige til at give dig et godt tilbud på en serviceaftale. Hvis du derimod har en meget billig lejeaftale, hvor du ikke betaler så meget om måneden og måske ikke er bundet så længe, kan serviceaftalen koste lidt mere.

Serviceaftalens pris afhænger selvfølgelig også af, hvor mange kopimaskiner du har, og hvor mange penge du lagde hos leverandøren, da du bestilte et større antal kopimaskiner.

Prisen afhænger af leverandøren

Prisen på en serviceaftale for kopimaskiner afhænger ligesom så mange andre ting af leverandøren. I sidste ende er det leverandøren, der bestemmer prisen på både produktet og den medfølgende service, og du er derfor totalt underlagt leverandørens priser. Derfor er det også en god idé at undersøge markedet grundigt, før du beslutter dig for hvor du vil have din kopimaskine og serviceaftale.

Der er selvfølgelig også stor forskel i pris i forhold til at bruge en lille lokal forhandler med et begrænset udvalg og klientel, og så bruge en stor national eller international gigant, som har et bredt sortiment. Jo bedre firmaet kan tåle at miste penge, jo billigere kan du som regel få serviceaftalen. Den lokale forhandler har ofte sin privatøkonomi forbundet med firmaet, og er derfor ikke så fleksibel i forhold til sine priser på kopimaskiner og serviceaftaler, som de større firmaer måske er.

Prisen afhænger af din lokalitet

Prisen på både din kopimaskine og din serviceaftale afhænger naturligvis også af, hvor i landet du befinder dig, og om leverandøren nemt kan komme hen til dig, både for at levere, men også for at reparere. Hvis du for eksempel bor i Varde og har bestilt en kopimaskine fra København, er det ikke sikkert, at du kan få en serviceaftale. Bor du derimod i umiddelbar afstand af din leverandør, kan det være, at du kan få en serviceaftale billigt.

I visse tilfælde vil du også blive bedt om at betale kørepenge, hvis leverandør skal ud at køre, for at komme hen og ordne din kopimaskine. Her kan du for eksempel blive bedt om at betale kilometerpenge, hvis problemet ikke kan klares henover telefonen, og leverandør derfor må bruge både tid og penge på at besøge dig.

Kan det betale sig at få en serviceaftale?

Det er svært at sige endegyldigt, om det kan betale sig at få en serviceaftale på en kopimaskine. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvor ofte I har brug for hjælp med kopimaskinen, både i forhold til hvor gode I er til at reparere den selv, og hvor holdbar maskinen er. Hvis I selv har en teknikafdeling, hvor de har forstand på kopimaskiner og printere, behøver I nok ikke betale en ekstern medarbejder for at stå standby til at hjælpe. Hvis I derimod er et mindre firma, der fokuserer på mange andre ting, kan det være en god idé at have en livline til sin kopimaskine, så man altid har hjælp ved hånden. Det afhænger altså fuldstændig af din specifikke situation, dine medarbejdere og hvorvidt du vil have andre til at klare det.

Vi håber, at du har fået en bedre forståelse for, hvilke faktorer der spiller ind på din kopimaskines serviceaftales pris, og hvordan du bedst finder det bedste tilbud på en serviceaftale. Sæt dig og noter dine ønsker og behov til en serviceaftale, og find derefter nogle relevante leverandører, som med nemhed kan komme ud til dig, både i forhold til levering og reparation. Husk også at regne på de forskellige tal, så du har en så samlet pris at gå ud fra.