Få et godt tilbud på en ny kopimaskine
Modtag op til 4 tilbud på en kopimaskine
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 08. maj 2019

Hvad koster en kopimaskine?

En kopimaskine er et overset, men vigtigt element i en virksomheds drift. For hvad gør man, når den går i stykker? Derfor vælger mange virksomheder også at vælge deres kopimaskine med stor omhu - for at sikre, at der ikke i fremtiden bliver vrøvl med den. Men spørgsmålet er bare: Hvad koster det at anskaffe sig en kopimaskine? Vi forsøger at give dig svaret her.

Hvad koster en kopimaskine: Køb

Det skal kraftigt pointeres, at priserne på kopimaskiner kan variere meget. Derfor kan du på markedet både se kopimaskiner til 10.000 kroner og helt op til 50.000 kroner. Det er for nogle virksomheder en stor mundfuld, og derfor vælger mange virksomheder at leje eller lease deres kopimaskine i stedet for at købe den. Ønsker du at købe maskinen, kan et lån til en kopimaskine være en mulighed.

Hvad koster en kopimaskine: Leasing

Ved leasingaftaler er der altid to parter: En leasinggiver og en leasingtager. Kort fortalt, fungerer en leasingaftale på den måde, at leasingtageren forpligter sig til at betale en række ydelser for at have brugsretten over kopimaskinen. Leasinggiveren ejer genstanden, men får penge af leasingtageren, for at denne må anvende kopimaskinen. Kendetegnet for leasingaftaler er, at der betales for kopimaskinens anskaffelsespris, renter til leasinggiver, samt et beløb pr.stk. kopi, der bruges. Det skal pointeres, at aftalerne kan strikkes sammen på mange forskellige måder.

Du har to muligheder at lease en kopimaskine på:

  • Finansiel leasing
  • Operationel leasing

Finansiel leasing

Kort fortalt betyder denne leasingtype, at du som leasingtager forpligter dig til at betale ydelser i hele kopimaskinens levetid. Din samlede ydelse består i kopimaskinens anskaffelsespris, samt de renter leasingtager tager for at lease kopimaskinens ud til dig. Efter en finansiel leasingaftale overtager du som leasingtager ejendomsretten over kopimaskinen. Det lægger sig dermed meget op ad et regulært køb på afbetaling.

Som udgangspunkt kan du ikke opsige en finansiel leasingaftale. Derfor skal du som leasingtager sikre dig, at du i hele kopimaskinens levetid kan betale de månedlige ydelser. Du kan dog komme ud af leasingaftalen, såfremt du betaler, hvad der svarer til leasingaftalens samlede omkostninger. Hvis du vælger at opsige en finansiel leasingaftale inden kontraktens udløb, skal du blot huske, at kopimaskinen ofte skal leveres tilbage til leasinggiver. Det kan derfor sjældent betale sig.

Operationel leasing

Denne type leasingaftaler er typisk af kortere varighed end finansielle leasingaftaler. Løbetiden for leasingaftalen er derfor kortere end kopimaskinens levetid, og leasingydelserne overstiger ikke kopimaskinens anskaffelsesværdi. Der er derfor ikke den store forskel på at lave en operationel leasingaftale og en regulær lejeaftale. Minimumsperioden for operational leasing er typisk på 12 måneder.

Hvad koster en kopimaskine: Leje

Som nævnt ovenover lægger operationel leasing og leje sig meget op ad hinanden. Forskellen er dog, at lejeperioden ved en lejeaftale er betydelig kortere, end ved operationel leasing. Ved lejeaftaler er løbetiden ofte mellem 1-12 måneder. Da løbetiden er kortere, betyder det samtidig, at ydelsen er højere end ved operationel leasing. Derfor kan leje af kopimaskine kun betale sig, hvis du ved, at den kun skal bruges i en kort periode.

Hvad koster en kopimaskine: All In aftaler

All In aftaler er egentlig ikke særlig meget anderledes end de ovennævnte. Forskellen her er blot, at der følger service med i aftalen. Det vil sige, at leasingtagerenhar krav på at service af kopimaskinen. Det kan eksempelvis være, hvis kopimaskinen går i stykker eller blot ren vedligeholdelse. Endvidere er det kotume i all in aftaler, at der betales for en minimumsvolumen i antal kopier. Dette kan være uhensigtsmæssigt, hvis du som virksomhed ikke forbruger minimum kopier, der står i aftalen - du skal betale for dem alligevel.

Hvad afgør prisen på en kopimaskine?

Som med så mange andre produkter, er der flere faktorer, der afgør prisen. Med en kopimaskine skal du huske at overveje følgende.

  • Skal kopimaskinen kunne kopiere i forskellige størrelser papir?
  • Skal kopimaskinen kunne printe i farver?
  • Kopimaskinens hastighed
  • Pris på de farvepatroner, som den pågældende kopimaskine anvender
  • Har kopimaskinen brug for meget vedligehold

Disse ting er blandt noget du skal overveje, inden du får pris på din kopimaskine.

Tilbud på kopimaskiner

Hvis du går med overvejelserne om at investere i en kopimaskine til din virksomhed, rådes du til at søge tilbud blandt flere leverandører. På den måde kan du finde frem til den leverandør, der bedst muligt dækker dine personlige behov. På vores side om kopimaskiner kan du nemt og enkelt bestille tilbud fra flere leverandører. Det er gratis og uforpligtende. Bestil tilbud på kopimaskiner til erhverv.

Bestil tilbud her Det tager kun 1 minut.