Sammenlign priser på kopimaskiner
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 03 juni 2021

Hvad er fordelene ved leasing af en kopimaskine?

Overvejer du at få en ny kopimaskine til din virksomhed, men ved du ikke, om du bør købe, leje eller lease din nye kopimaskine? Så vil jeg anbefale dig at læse med her, hvor jeg forklarer hvilke fordele og ulemper der er ved at lease en kopimaskine fremfor at købe den.

Hvad betyder det at lease en kopimaskine?

At lease en kopimaskine er mere eller mindre det samme som at leje den, da det at "lease" blot er det engelske ord for at "leje". Det vil sige, at du leaser en kopimaskine i enten et begrænset eller et ubegrænset tidsrum, hvor du enten betaler et engangsbeløb for kopimaskinen, eller hvor du betaler en månedlig abonnementspris. Når du leaser er kopimaskinen altså ikke din egen, og du kan derfor ikke gøre med den hvad du vil, men kun dét som du har aftalt med din leasingudbyder. Derudover vil der være visse krav som du skal leve op til, da det er dit ansvar at vedligeholde maskinen, samt du skal sørge for at den bliver repareret, hvis den har behov for det. At lease stiller altså en række krav til dig, samtidig med at det tilbyder dig en form for frihed, idet kopimaskinen i sidste ende ikke er dit ansvar.

Hvilke fordele er der ved leasing af en kopimaskine?

Der er forskellige fordele ved at lease en kopimaskine fremfor at købe den, på samme måde som der er nogle ulemper i forhold til at købe. Nedenfor vil jeg kort gennemgå en række af fordelene ved at lease din kopimaskine:

Du kan lære dine kopimaskine-behov at kende

Hvis I er en nystartet virksomhed, eller I bare ikke kender jeres egne behov til at printe særlig godt, kan det være en rigtig god idé at lease en kopimaskine. Når I efter en prøveperiode har fundet ud af hvilken type kopimaskine der passer til jer, kan I enten opgradere eller nedgradere jeres nuværende model hos jeres leasingudbyder, eller I kan vælge herefter at gå ud og købe en helt ny kopimaskine.

Du kan have kopimaskinen i en kortere periode

En af de største fordele ved at lease en kopimaskine er, hvis du kun har brug for kopimaskinen i et meget begrænset tidsrum. Dette kan for eksempel være hvis I arbejder på et projekt, hvor I kun har brug for en kopimaskine i en begrænset periode, eller måske skal I flytte lokaler eller lokalitet, og derfor ikke vil have en masse ekstra maskiner at bære på under flytningen. Det kan også være, at I står overfor nogle større omstruktureringer eller omlægninger, hvor jeres behov til en kopimaskine ligeledes vil ændre sig.

Maskinen kan udskiftes, hvis nye behov opstår

Noget andet smart ved at lease en kopimaskine er, at du hurtigt og nemt kan opgradere eller nedgradere, hvis kopimaskinen ikke længere lever op til dine behov. Det kan være at I pludselig bliver flere printende medarbejdere eller måske færre, hvilket gør at jeres nuværende kopimaskine ikke slår til. Det kan også være at I hele tiden vil have den nyeste form for kopimaskine med de nyeste funktioner, hvilket gør muligheden for at have kopimaskinen i en begrænset periode til en fordel. Det kan også være, at I i visse perioder har mere brug for at printe i sort/hvid, hvor I i andre perioder har brug for at kunne printe farvebilleder i høj kvalitet. Her er det også rart at have mulighed for at skifte kopimaskine, uden selv at skulle ud og betale indkøbsprisen hver gang.

Du kan få hjælp til maskinen med en serviceordning

Når du leaser en kopimaskine, kan du med stor sandsynlighed få en serviceordning med i købet. Det er selvfølgelig kun i udbyderens interesse at kopimaskinen hele tiden virker perfekt, både så de selv undgår at få klager fra jer, men også så maskinen holder længere og måske kan leases ud til andre virksomheder efter jer. Det er dog en endnu større fordel for jer, hvis I kan få en serviceordning med til kopimaskinen, da I så selv slipper for at pille for meget ved maskinen eller at skulle finde en ekstern reparatør. Med en serviceordning ringer I blot til jeres udbyder, som derefter kommer ud til jer for enten at reparere eller udskifte den beskadigede maskine. Det kan også hurtigt blive en dyr fornøjelse for jer, hvis I står uden en serviceordning, og ikke ved hvordan I får ordnet maskinen eller hvem I skal bede om hjælp. Her kan maskinen risikere at blive uomgængeligt ødelagt, I risikerer at miste ordre og kunder, og jeres arbejde kan risikere at gå helt i stå.

Hvilke ulemper er der ved at lease en kopimaskine?

På samme måde som der er fordele ved at lease en kopimaskine, er der også visse ulemper. Herunder vil jeg ganske kort komme ind på nogle af de betydeligste ulemper ved at lease en kopimaskine fremfor at købe den:

Kopimaskinen er ikke din

Du bliver nødt til at huske på, at kopimaskinen på ingen måde er din, og at du derfor ikke kan gøre med den, præcis hvad du vil. Hvis kopimaskinen holder op med at virke, kan du ikke bare smide den ud, og du kan ikke bare forære den væk, hvis du ikke længere har brug for den. Du må faktisk ikke gøre noget med maskinen, som udbyderen ikke allerede har godkendt, og det skal allerhelst være en skriftlig godkendelse. Du kan derfor heller ikke bare tage kopimaskinen med dig hvis I flytter, uden at give udbyderen besked og bede om dennes tilladelsen.

Du kan ikke få en ekstern reparatør til at reparere den

Hvis du leaser en kopimaskine, vil udbyderen som oftest forbyde dig at få en ekstern reparatør til at pille ved maskinen. Du skal derfor enten have en serviceordning, hvor udbyder selv kommer ud og hjælper kvit og frit, eller du skal kontakte udbyder, og så betale for hver enkelt reparation. Derudover kommer du selv til at betale dobbelt for det, hvis du selv eller en ekstern reparatør kommer til at ødelægge maskinen, da du derefter skal betale en bod til din udbyder.