Få et godt tilbud på en ny kopimaskine
Modtag op til 4 tilbud på en kopimaskine
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 17. oktober 2014

Har din virksomhed brug for en A3 kopimaskine?

En af de vigtigste ting at tænke over, når man overvejer at få en ny kopimaskine til kontor er, hvor stor den nye kopimaskine skal være. Der er forskellige ting, der påvirker kopimaskinens størrelse, for eksempel afhænger størrelsen af, hvor mange funktioner kopimaskinen skal have, og hvad den skal kunne. Derudover kan det også afhænge af, hvorvidt du ønsker en stand alone eller en bordmodel. Vigtigst af alt er dog, hvorvidt du ønsker en A3 kopimaskine.

Hvad karakteriserer en A3 kopimaskine?

Der er forskellige ting der karakteriserer en A3 kopimaskine i forhold til en klassisk kopimaskine, hvoraf den største forskel naturligvis er størrelsen på en A3 kopimaskine. Der er dog også andre karakteristika: 

  • En A3 kopimaskine er i stand til at håndtere papir i A3-størrelse, hvilket måler 420 mm x 297 mm, og er mere eller mindre det dobbelte af et stykke A4 papir. A3 bliver især brugt til plakater, fotografiske prints og andre billedprojekter, som kræver store stykker papir.

  • En A3 kopimaskine kan lave prints på forskellige typer papir, for eksempel A4 papir, hvor en A4 kopimaskine ikke kan printe på A3 papir. Hvis man gerne vil kunne arbejde med forskellige typer papir, bør man altså vælge en A3 kopimaskine frem for én A4.

  • En A3 kopimaskine er som udgangspunkt meget større end en A4 kopimaskine, for eksempel fordi maskinen arbejder med større ark af papir. En A3 kopimaskine vil meget ofte være en stand alone model, så du skal sørge for at have meget plads til din nye kopimaskine, hvis du gerne vil have en A3 kopimaskine.

  • En A3 kopimaskine er rigtig god, hvis du for eksempel har en butik eller forretning, og gerne vil kunne printe simple plakater til dine lokaler og vinduer. Med en A3 kopimaskine kan du hurtigt og nemt printe tilbudssedler og lignende, uden at skulle kontakte et eksternt bureau.

  • En A3 kopimaskine er som udgangspunkt mere avanceret end en A4 kopimaskine, og den er bedre til grafiske fremstillinger og billeder, for eksempel til undervisnings- og mødemateriale.

  • En A3 kopimaskine har en større kapacitet end en normal kopimaskine, da den ofte har flere funktioner og skal kunne arbejde med mange forskellige formater. Med en A3 kopimaskine vil du altså ofte kunne nogle andre og mere avancerede ting, end du kan på en A4 kopimaskine.

  • En A3 kopimaskine er også rigtig god til diagrammer og grafer, især hvis man gerne vil have dem printet stort og flot.

Collage1

Læs også: Hvor finder jeg en billig kopimaskine?

Hvilke funktioner har en A3 kopimaskine, og hvad betyder de for min virksomhed?

A3 kopimaskiner har som regel rigtig mange funktioner, fordi de netop er så store maskiner. De kan derfor ofte både kopiere, printe og scanne, og ofte kan de også automatisk printe dobbeltsidet, samt hæfte papirerne sammen. En A3 kopimaskine printer også ofte hurtigere end de mindre kopimaskiner, og der er mere papirkapacitet i de større kopimaskiner, så man sjældnere skal fylde papir på dem.

Det kan også være en fordel at vælge at få en A3 kopimaskine med en trådløs netværksfunktion, sådan at man nemt kan printe fra alle steder i huset, uden at skulle være forbundet med et kabel. På denne måde kan man printe fra bærbare computere, tablets og mobiltelefoner, uden noget besvær overhovedet.

Som udgangspunkt er en A3 kopimaskine en farveprinter, idet den er særdeles fordelagtig i forhold til at printe billeder, grafer og andre grafiske elementer. Der er dog en del penge at spare ved at købe en A3 sort/hvid printer i stedet, da farveblækpatroner og toner koster en del mere end sort/hvid gør.

Læs også: Hvad koster en kopimaskine?

Hvad skal jeg tænke på i forhold til en A3 kopimaskine?

Når du skal finde ud af, hvorvidt du ønsker en A3 kopimaskine eller ej, er det selvfølgelig meget vigtigt at tage din virksomheds forskellige behov i betragtning. Hvis I er et reklamebureau eller lignende, vil I dårligt kunne klare jer uden en virkelig god A3 kopimaskine, da I skal bruge den til at præsentere produkter til potentielle kunder. Hvis I derimod er et lille kontor med få medarbejdere og få kundemøder, behøver I måske ikke have så avanceret en kopimaskine. Hvis I gerne vil kunne give lækre præsentationer og lignende, er en A3 kopimaskine dog også vigtig.

Man kan i det hele taget bruge den tommelfingerregel, at jo større virksomheden er, jo større en kopimaskine vil du også have brug for. Især store, og også visse mellemstore virksomheder, har brug for relativt store kopimaskiner, mestendels for at kunne følge med den store mængde af kopieringer, som der er i større virksomheder.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din virksomhed har brug for en A3 kopimaskine, kan du prøve at leje eller lease én i en periode, hvor du kan prøve dig lidt frem. Du kan typisk leje en kopimaskine på månedsbasis for 50-300 kroner om måneden, alt efter størrelsen. Hvis du efter den endte lejeperiode ikke mener, at en A3 kopimaskine er noget for dig, kan du derefter vælge at levere maskinen tilbage. Hvis du derimod har opdaget et behov for en A3 kopimaskine, kan du enten fortsætte lejen af din nuværende maskine, udskifte den med en nyere model eller du kan selv købe en ny A3 kopimaskine. Det er selvfølgelig en ret stor engangsbetaleling, når man går ud og køber en helt ny A3 kopimaskine, men til gengæld er kopimaskinen din efterfølgende. Med en lejekontrakt betaler du i mindre rater, til gengæld kan du ikke gøre præcis hvad du vil med kopimaskinen, da den strengt taget ikke er din.

En vigtig faktor i forhold til hvorvidt du skal anskaffe en A3 kopimaskine til din virksomhed, handler naturligvis også om prisen. Prisen på kopimaskiner varierer rigtig meget, og A3 kopimaskiner ligger naturligvis i den dyre ende - især hvis de også kan printe i farver. Eftersom A3 kopimaskiner har så mange funktioner som de har, er de naturligvis lidt dyrere. Hvis du ikke er helt sikker på om en A3 kopimaskine er det rette for dig, kan du altid prøve at leje én i en periode, som jeg beskrev ovenfor. Men helt overordnet set afhænger dit valg af kopimaskine fuldstændig af din virksomheds behov og pengepung.